8/10/10

düşe kalka ömrü yedik bitirdik, iyi mi?

haftasonu 'başlangıç' filmini seyrettim, adamlar rüyaya bile art niyetler sokup alengirler çilengirler çeviriyor, eskilerin karabasan tabir ettiği budur sanırım, hani üçlerin yedilerin kırkların insana garez ettiği düşünülürmüş ya rüyalarda, şu dönemde insanların kendisi ecinni olmuş mübarek… filmi sevmedim, bir ara “sıkça uyanıp uyku sorunu çekiyor olmam rüyalardan sıkıldığımdan mıdır nedir” diye düşünmedim de değil hani… oysa rüyalar özeldir benim için en yakın arkadaşım aşık olduğunda erkekler ilgimi çekmeye başladı, tam o sırada rüyada üst üste üç kez aynı adamı görüp kafayı takmıştım, nasıl havaya girmişsem artık çevremdekileri bile adamın eninde sonunda karşıma çıkacağına ikna etmiştim, bak o da yalan oldu gitti!

ilkin her şey düş gibi başlıyor, ne zaman ki düş kurmaya başlıyorum gerçeklik algılarım cozutuyor, tam bu noktada çuvallıyorum işte… hayal etmişsem gerçek olmayacağını bilirim, koşullanmışlık varmış gibi böyle dümdüz bakınca ve fakat hayali gerçekleştirmekteki sunilik irrite ediyor beni, muhakkak yapmacıklık giriyor işin içine, hayal özentisi sahtelikler, peh… içten içe hayal ettiğim şeylerle gerçeklerin ayrı gayrı durmasını istediğimden midir nedir, hayallerim uğruna ne kadar yırtınsam da gerçekleştiremiyorum, hem deli gibi isteyip hem olmamasını dilemek çelişkinin danişkası velakin kim demiş mantığın ustasıyım, çelişmezlik yasalarının hastasıyım diye, hıı?

dün hayal kurarken yollarımızın kesişmeyeceğini anlamıştım, ona da anlattım hatta… gördüğüm düşü hayra yorup kimselere anlatmasa mıydım?!

6 yorum:

  1. o halde rüyaniz hayrolsun teyze. bi de sen hayalini kis tut yaz cikarsa gercegine ;))

    su baslangic filmi icin istanbulda bi arkadasa söz verdim,ikisini de ayni anda ekmis oldum sonra. her tatilde birilerini ekiyorum buna ne dersin

    yollar icinden gecer,gecerse belki bi yerde kesisilirdi be dostum,hic mi düzlük yok,hep mi kavsak ki?

    YanıtlaSil
  2. hayrolsun bakalım hanım kızım :P

    ekilme işi kötü de film adına pek bir şey kaybetmemişsin bence, korsanını alsaymışım iyiymiş belki geriye sardıkça üç beş ayrıntı yakalar filmi aklamaya çalışırdım kafamda :/

    biz habire dikine gidiyoruz, kavşak olaydı iç içe bile geçerdi yollar ya işimiz gücümüz yolu yokuşa sürmek... yine de çıkmadık candan ümit kesilmez, hayırlısı yahu ;)

    YanıtlaSil
  3. inception'a bayıldım bu biiiirrr.

    rüyam hayrolsun da marion'u şöyle dünya dözüyle bi görsem başka da gam yemem bu ikiiii..

    ben rüyalarımı hatırlayamıyorum yeaa bu da üç.

    YanıtlaSil
  4. 1-leonardoyu evvelden beri sevmem, gemiyi buzullar parçalamış adam donmak üzere filmin son dakikaları ben bu çıyan surat kesin bir yamuk yapacak kıza diye beklemedeydim düşün :P

    bu filmde karısını del'ettiğine de hiç şaşmadım, hıh :P


    2-bence o isimden kaybediyordu "mal" hem de bildiğin maldı yahu hatun veya adam dingil olduğundan karısının tam bi mal yansımasını şeyetmiş bilemeyeceğim o kadarını

    3-derin uykuda rüya hatırlanmaz, en sağlıklısı yani usta ;)

    rüyalar 90 sn bir değişir ne demeye bunlar ömürlük rüya görüyor o da ayrı mesele... hem ben şekerleme öncesi hayal kurup rüyanın başlangıcını belirlemiş oluyorum, o sıra uyanmışsam hayalimin absürd devam filmi gibi oluyor hatırladıklarım ona ne demeli?

    matriks furyasındaki gibi "hepimiz rüyayız" diyenler çıkarsa var ya basıp çığlığı "uyanın üleyn gaflet uykusundan" diye isyana gelesim var.

    YanıtlaSil
  5. meydey ceydey! ses gontrol cevap vermelisin,istop!

    YanıtlaSil
  6. yakarcan mı oynuyoruz, birim bak ona göre :P

    ses veriyorum; "yarın çok eğlenicez" ve fakat bugün biraz hüzünlüyüz, öyle işte.

    YanıtlaSil